Funcţionarea Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Sud – Est


Hotărârea nr. 9/2024 prevede aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Sud – Est.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Sud – Est este organismul regional deliberativ, fără personalitate juridică, care este constituit şi funcţionează pe principii parteneriale la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud – Est, în scopul coordonării activităţilor de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională.

Consiliul este alcătuit din preşedinţii consiliilor judeţene şi din câte un reprezentant al fiecărei categorii de consilii locale municipale, orăşeneşti şi comunale din fiecare judeţ al regiunii.

Reuniunile Consiliului, atât cele ordinare, cât şi cele extraordinare, se pot desfăşura în prezenţa fizică sau în format online sau hibrid, numai în condiţiile participării a cel puţin jumătate plus unu din numărul membrilor care îl constituie şi cu condiţia reprezentării tuturor judeţelor din cadrul regiunii.