Norme privind acordarea avizului conform judecătorilor şi procurorilor în vederea dobândirii calităţii de ofiţer în activitate


Ordinul nr. 90/2024 prevede acordarea avizului conform judecătorilor şi procurorilor în vederea dobândirii calităţii de ofiţer în activitate, acordarea gradului militar şi înaintarea în gradul următor a judecătorilor şi procurorilor militari.

Dobândirea calităţii de ofiţer în activitate de către judecători şi procurori se face prin rechemare sau chemare în activitate.

În vederea acordării avizului conform al Ministerului Apărării Naţionale solicitat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru dobândirea calităţii de ofiţer în activitate de către judecători şi procurori, structurile de specialitate verifică îndeplinirea următoarelor condiţii generale şi specifice,

Dintre condiţiile generale amintim:
a) au vârsta de cel mult 45 de ani la data propusă pentru chemarea în activitate;
b) au cetăţenia română;
c) au domiciliul în ţară;
d) au promovat testele de aptitudini.

Structurile de specialitate înaintează ministrului apărării naţionale, prin raport, propunerea privind acordarea sau neacordarea avizului conform, în termen de cel mult 45 de zile de la primirea solicitării Consiliului Superior al Magistraturii, cu avizul structurilor cu responsabilităţi sau implicaţii în domeniul lor de activitate.