Măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European!


Hotărârea nr. 14/2024 prevede aprobarea unor măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024.

La alegerile din data de 9 iunie 2024 sunt/este interzise/interzisă montarea şi/sau punerea în funcţiune a dispozitivelor de monitorizare video în interiorul încăperilor în care sunt organizate secţiile de votare din ţară.

La alegerile din data de 9 iunie 2024, la stabilirea numărului total al ştampilelor cu menţiunea “VOTAT” pentru secţiile de votare din ţară se va lua în calcul un număr de 5 ştampile cu menţiunea “VOTAT” pentru fiecare secţie de votare.

La alegerile din data de 9 iunie 2024, fiecare secţie de votare din ţară trebuie să dispună, de regulă, de 5 ştampile cu menţiunea “VOTAT”, cu luarea în considerare a numărului cabinelor de vot, precum şi a numărului efectiv al membrilor biroului electoral al secţiei de votare.

Urnele de vot transparente care vor fi folosite la alegerile din data de 9 iunie 2024 vor fi acoperite prin lipirea pe laturile exterioare ale acestora, fără obturarea fantelor, a unor autocolante, folii de plastic, coli de hârtie sau a altor materiale asemenea, astfel încât să se asigure secretul votului.

,