A fost înființată pe lângă ICCJ o activitate privind organizarea concursurilor şi examenelor!


Hotărârea nr. 406/2024 prevede înfiinţarea pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a unei activităţi finanţate integral din venituri proprii.

Se aprobă înfiinţarea pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a unei activităţi finanţate integral din venituri proprii privind organizarea concursurilor şi examenelor, potrivit Legii nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, cu modificările şi completările ulterioare, Legii nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a altor concursuri şi examene de admitere în aparatul propriu.

Calculul tarifului orar pentru plata membrilor comisiilor de organizare a examenelor sau concursurilor, ai comisiilor de elaborare a subiectelor, ai comisiilor de examinare, ai comisiilor de corectare şi ai comisiilor de soluţionare a contestaţiilor, precum şi a supraveghetorilor se face luându-se în considerare, după caz, indemnizaţia de încadrare brută lunară/salariul de bază brut lunar corespunzător funcţiei în care este încadrată persoana în cauză.

Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru activitatea finanţată integral din venituri proprii se întocmeşte la venituri pe surse de provenienţă, iar la cheltuieli după natura şi destinaţia acestora, potrivit clasificaţiei bugetare.