Proiecte de acte normative discutate de Guvern!


Guvernul va discuta în ședința de astăzi mai multe proiecte de acte normative:

I.    PROIECTE DE ORDONANȚE DE URGENȚĂ
1.    PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 173/2022 privind stabilirea unor măsuri necesare pentru îndeplinirea jaloanelor și țintelor din Planul național de redresare și reziliență aferente componentei 3 – Managementul deșeurilor, componentei 10 – Fondul local, componentei 11 – Turism și cultură, componentei 12 – Sănătate – Investiția 12. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice – obiective de investiții cu contracte de lucrări în derulare încheiate cu Compania Națională de Investiții C.N.I. – S.A., componentei 14 – Buna guvernanță și componentei 15 – Educație, precum și pentru completarea unor acte normative și pentru modificarea Ordonanței Guvernului nr.25/2001 privind înființarea Companiei Naționale de Investiții ,,C.N.I.” – S.A.

II.    PROIECTE DE HOTĂRÂRI DE GUVERN
1.    PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat Beba Veche (România) – Kübekháza (Ungaria), completarea anexei nr. 1 la Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 445/2002, precum şi pentru trecerea în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii a sectorului de drum județean DJ 682, inclusiv a terenului aferent acestuia aflate în domeniul public al judeţului Timiș şi în administrarea Consiliului Județean Timiș, precum şi încadrarea acestuia în categoria funcțională a drumurilor de interes naţional
2.    PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN privind declanșarea procedurii de expropriere a imobilului proprietate privată, precum şi aprobarea listei cuprinzând imobilul proprietate publică a unității administrativ – teritoriale, situate pe amplasamentul suplimentar, necesare pentru relocarea utilităților, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Varianta ocolitoare a municipiului Arad -Est”
3.    PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii portuare în portul Drobeta Turnu Severin”
4.    PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ,,Construire Stadion cu capacitate de 30.000 locuri, Str. Ştefan Covaci nr. 1, municipiul Timișoara, judeţul Timiș”