O nouă sesiune de admitere în cele șase instituții de învățământ ale MAI!


MAI anunță că în perioada  aprilie – iulie 2024, Ministerul Afacerilor Interne  organizează o nouă sesiune de admitere în cele șase instituții de învățământ ale MAI în care se formează agenți de poliție, subofițeri și maiștri militari.

Cifrele de școlarizare, defalcate pe instituții, sunt următoarele: Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – 1.340 de locuri, Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – 300 de locuri, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – 240 de locuri, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – 350 de locuri, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – 350 de locuri, Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești – 300 de locuri.

Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală.

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații depun toate documentele solicitate până la data de 21 mai 2024. Evaluarea psihologică a candidaților și soluționarea eventualelor contestații se finalizează în acest termen.