Noi reguli pentru organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc!


Legea nr. 107/2024 prevede aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.

Activităţile de jocuri de noroc care fac obiectul exploatării în comun presupun îndeplinirea a cel puţin uneia dintre activităţile specifice jocurilor de noroc constând în operarea mijloacelor de joc, încasarea şi evidenţierea mizelor şi/sau plata şi evidenţierea câştigurilor, precum şi alte asemenea activităţi care urmează a fi stabilite prin ordin al preşedintelui O.N.J.N., în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a legii.

Se instituie obligativitatea creării şi menţinerii la zi de către O.N.J.N. a unui registru public, accesibil online şi actualizat cel puţin o dată la fiecare 24 de ore.

Organizatorii de jocuri şi operatorii economici au obligaţia de a transmite către O.N.J.N. prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă toate informaţiile în vederea actualizării registrului public.