Fonduri pentru deplasările finanţate în cadrul Programului “Provocări în sănătatea publică la nivel european”!


Ordinul nr. 2262/2024 prevede modificarea anexei la Ordinul ministrului sănătăţii nr. 902/2018 pentru aprobarea Regulilor de aplicare a sumelor forfetare pentru deplasări finanţate în cadrul Programului “Provocări în sănătatea publică la nivel european” finanţat prin Mecanismul financiar al Spaţiului Economic European 2014 – 2021.

Prezentele reguli se aplică de către operatorul de program pentru finanţarea costurilor de deplasare pe baza sumelor forfetare în cadrul proiectelor şi costurilor de management finanţate prin Programul “Provocări în sănătatea publică la nivel european”.

Sumele forfetare pentru deplasare includ costurile legate de transport, cazare şi diurnă (în care sunt cuprinse cheltuielile legate de masă, transport local, asigurare de călătorie, convorbiri telefonice, comisioane de schimb valutar, diferenţe de tarif). Suma forfetară aferentă cazării şi diurnei se stabileşte în funcţie de nopţile de cazare, mai exact, nu se iau în calcul fracţiuni de zi. În mod excepţional, pentru acţiunile cu o durată a deplasării de mai puţin de 24 de ore, se acordă diurnă în cuantum de 50% din baremul stabilit şi cheltuieli de transport.

Sumele forfetare se reflectă în contabilitate în conformitate cu dispoziţiile legale naţionale, utilizând conturi analitice distincte.