Ajutor de minimis pentru “Digitalizarea sectorului organizaţiilor neguvernamentale”


Ordinul nr. 984/2024 prevede aprobarea Schemei de ajutor de minimis “Digitalizarea sectorului organizaţiilor neguvernamentale” din cadrul Planului naţional de redresare şi rezilienţă, componenta 7 “Transformare digitală”, investiţia 9 “Digitalizarea sectorului organizaţiilor neguvernamentale”.

Valoarea finanţării nerambursabile ce poate fi acordată pentru un proiect este de minimum 25.000 euro şi maximum 70.000 euro, sumele menţionate fiind calculate în lei la cursul de schimb InforEuro, valabil la data acordării ajutorului, şi cu respectarea condiţiilor de cumul aplicabile ajutorului de minimis, fiind necesară o cofinanţare de minimum 5% din valoarea totală eligibilă a proiectului depus.

Valoarea totală a ajutoarelor de minimis acordate unei întreprinderi unice nu trebuie să depăşească 300.000 euro pe o perioadă de 3 ani, luând în considerare inclusiv ajutorul de minimis acordat în baza prezentei scheme. Aceste plafoane se aplică indiferent de forma ajutoarelor de minimis sau de obiectivul urmărit prin acestea şi indiferent dacă ajutorul acordat de statul membru este finanţat în totalitate sau parţial din resurse cu originea în Uniunea Europeană.