A fost aprobată Procedura de implementare a Programului IMM PLUS pentru componentele IMM ROMÂNIA PLUS!


Ordinul nr. 621/2024 prevede aprobarea Procedurii de implementare a Programului IMM PLUS pentru componentele IMM ROMÂNIA PLUS, AGRO PLUS, IMM PROD PLUS, CONSTRUCT PLUS şi INNOVATION PLUS.

În termen de 7 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentului ordin, instituţiile de credit transmit Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii – S.A. – IFN (F.N.G.C.I.M.M.), Fondului de Garantare a Creditului Rural IFN – S.A. (F.G.C.R.) sau Fondului Român de Contragarantare – S.A. (F.R.C.), după caz, cererile de înscriere în program, precum şi solicitările de alocare de plafoane de garantare în funcţie de nivelul estimat al finanţărilor pe care le vor acorda până la 30 iunie 2024 inclusiv, în cadrul componentelor Programului IMM PLUS, precum şi nivelul costurilor totale pe care le vor aplica finanţărilor în cadrul componentelor programului.

În termen de 15 zile calendaristice de la data intrării în vigoare a prevederilor prezentului ordin, instituţiile de credit participante în cadrul programului transmit F.N.G.C.I.M.M., F.G.C.R. sau F.R.C., după caz, o declaraţie pe propria răspundere semnată şi asumată de reprezentanţii legali ai acestora, care conţine angajamentul de respectare a încadrării costului creditului garantat de stat în rata dobânzii specifică componentelor programului.

,