Regulile de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European


Decizia nr. 149/2024 prevede regulile de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2024.

Campania electorală pe posturile de radio şi de televiziune, publice şi private, începe în data de 10 mai 2024, ora 0.00, şi se încheie în data de 8 iunie 2024, ora 7.00.

Partidele politice, alianţele politice şi alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, precum şi candidaţii independenţi au acces la serviciile de radio şi de televiziune, publice şi private, numai în emisiunile prevăzute de prezenta decizie.

Competitorii electorali au la dispoziţie intervalul 22 – 28 aprilie 2024 pentru a se adresa în scris posturilor private de radio şi de televiziune care şi-au anunţat intenţia de realizare şi difuzare a emisiunilor electorale, solicitând şi timpii de antenă pe care intenţionează să îi utilizeze.