Procedura de desemnare a furnizorilor civili de servicii de trafic aerian


Ordinul nr. 891/2024 prevede aprobarea procedurii de desemnare a furnizorilor civili de servicii de trafic aerian.

Desemnarea furnizorilor civili de servicii de trafic aerian, ATS, în Regiunea de Informare a Zborurilor FIR – Bucureşti, FIR – Bucureşti, se face prin ordin al ministrului transporturilor şi infrastructurii, în baza unei evaluări efectuate de Autoritatea Aeronautică Civilă Română, AACR, în calitate de autoritate naţională de supervizare a siguranţiei aviaţiei în spaţiul aerian naţional, având în vedere atribuţiile ce revin unei asemenea autorităţi în conformitate cu reglementările europene în vigoare, precum şi atribuţiile ce revin AACR.

În urma evaluării cererii şi a documentaţiei – suport, AACR elaborează raportul de evaluare cu privire la solicitarea de desemnare a furnizorului ATS pentru furnizarea serviciilor de trafic aerian într-o structură de spaţiu aerian sau pe un anumit aerodrom din FIR – Bucureşti.

Raportul de evaluare se transmite solicitantului şi în copie către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, într-o perioadă de maximum 90 de zile de la înregistrarea solicitării de evaluare. Perioada de 90 de zile se calculează de la data depunerii de către furnizorul ATS solicitant a documentaţiei – suport complete sau completate conform solicitărilor AACR.