Metodologiei privind ocuparea posturilor didactice vacante


Ordinul nr. 4034/2024 prevede aprobarea Metodologiei privind ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar aflate în structura/ subordinea instituţiilor de învăţământ superior.

Funcţiile de conducere din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar aflate în subordinea instituţiilor de învăţământ superior de stat se ocupă prin concurs, conform prevederilor Metodologiei privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei nr. 4.597/2021, cu modificările şi completările ulterioare, şi cu avizul rectorului universităţii.

Funcţiile de conducere din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar aflate în subordinea instituţiilor de învăţământ superior particular se ocupă prin numire de către rector, cu informarea inspectoratului şcolar judeţean/al municipiului Bucureşti pe raza căruia îşi desfăşoară activitatea respectiva unitate de învăţământ preuniversitar.

Unităţile de învăţământ preuniversitar aflate în structura/subordinea instituţiilor de învăţământ superior transmit către inspectoratele şcolare judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, pe raza cărora se află acestea, lista posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate care vor fi ocupate în cadrul concursului naţional.