APIA. A fost aprobat formularul – tip al cererii de plată pentru anul 2024


Pentru anul 2024 cererea de plată, completată de fermier conform instrucţiunilor de completare prevăzute în anexa nr. 2 din Ordinul nr. 127/2024, se depune la centrele locale/judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, denumită în continuare APIA, în perioada 4 aprilie – 7 iunie 2024.

Cererea de plată se depune la centrele judeţene ale APIA, de către fermierii care solicită la plată o suprafaţă de peste 50 hectare teren agricol, şi la centrele locale ale APIA, de către fermierii care solicită la plată o suprafaţă de până la 50 hectare teren agricol.

Depunerea cererilor de plată în anul 2024 se realizează online, prin utilizarea aplicaţiei IPA online şi a mijloacelor electronice de comunicaţii. Dacă cererea de plată cuprinde şi declaraţie privind sectorul zootehnic, fermierul se va adresa prima dată centrelor locale/judeţene ale APIA pentru completarea declaraţiei privind sectorul zootehnic, înainte de accesarea IPA – online. Cererea de plată poate fi depusă şi prin prezentarea fermierilor la centrele judeţene/locale APIA.