Ghidul finanţării campaniei electorale la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024!


Ghidul finanţării campaniei electorale la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024 a fost aprobat de Hotărârea nr. 8/2024.

În intervalul dintre momentul aducerii la cunoştinţa publică a datei alegerilor şi până la data începerii campaniei electorale, respectiv data de 10 mai 2024, partidele politice, alianţele politice şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024 au obligaţia de a desemna mandatari financiari coordonatori, respectiv mandatari financiari pentru fiecare judeţ, pentru municipiul Bucureşti şi pentru fiecare sector al municipiului Bucureşti unde participă la alegeri.

Partidul politic, alianţa politică sau organizaţia cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024 doar într-un judeţ, într-un sector al municipiului Bucureşti sau numai în municipiul Bucureşti desemnează un singur mandatar financiar, care va avea calitatea de mandatar financiar coordonator.

Candidatul independent va desemna un singur mandatar financiar; acesta va avea calitatea de mandatar financiar coordonator.