Obligații pentru producătorii şi importatorii de produse din tutun încălzit!


Ordinul nr. 3623/2023 prevede aprobarea procedurii de transmitere a informaţiilor suplimentare de către producătorii şi importatorii de produse din tutun încălzit cu privire la încadrarea produselor în una dintre categoriile produse din tutun pentru fumat sau produse din tutun care nu arde, precum şi a formatului pentru notificare.

Producătorii şi importatorii de produse din tutun încălzit, care în funcţie de caracteristici sunt produse din tutun pentru fumat sau produse din tutun care nu arde, transmit Ministerului Sănătăţii o notificare – Declaraţie privind încadrarea acestora în categoria produselor din tutun pentru fumat sau a produselor din tutun care nu arde, în plus faţă de informaţiile transmise prin intermediul Platformei comune a Uniunii Europene de transmitere a datelor (EU Common Entry Gate – EU – CEG).

Declaraţia producătorilor şi importatorilor de produse din tutun încălzit privind încadrarea acestora în categoria produselor din tutun pentru fumat sau a produselor din tutun care nu arde se face conform modelului din anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

,