Procedura de control şi evaluare a unităţilor farmaceutice!


Decizia nr. 4/2023 prevede modificarea şi completarea Deciziei Consiliului naţional al Colegiului Farmaciştilor din România nr. 5/2021 privind aprobarea procedurii de control şi evaluare a unităţilor farmaceutice cu privire la Regulile de bună practică farmaceutică.

Se prevede că la înfiinţarea unităţilor farmaceutice, în vederea emiterii Certificatului de reguli de bună practică farmaceutică şi a anexei cu valabilitate, este necesară inspecţia de evaluare.

La schimbarea deţinătorului de autorizaţie de funcţionare – persoană juridică, până la emiterea unei noi autorizaţii de funcţionare, se va înscrie menţiunea Ministerului Sănătăţii pe anexa cu menţiuni.

După emiterea unei noi autorizaţii, în vederea emiterii Certificatului de reguli de bună practică farmaceutică şi a anexei cu valabilitate, este necesară inspecţia de evaluare. Certificatul de reguli de bună practică farmaceutică iniţial se anulează, iar noul Certificat de reguli de bună practică farmaceutică (Certificat RBPF) va purta acelaşi număr cu cel anulat, având data din ziua emiterii.