Ghid privind utilizarea instrumentelor BIM în generarea şi gestionarea datelor digitale aferente construcţiilor


Reglementarea tehnică “Ghid privind utilizarea instrumentelor BIM în generarea şi gestionarea datelor digitale aferente construcţiilor, indicativ RTC 9 – 2022” a fost aprobată de Ordinul nr. 2224/2023.

Ordinul se aplică obiectivelor/proiectelor de investiţii – pilot din sectorul public, realizate în etapa 3 – Demararea introducerii BIM la nivel naţional şi implementarea de proiecte – pilot, definită în Memorandumul cu tema: Aprobarea Foii de parcurs privind implementarea metodologiei BIM (Building Information Modelling) la nivel naţional, în proiectele de investiţii finanţate din fonduri publice din sectorul construcţiilor, conform Planului naţional de redresare şi rezilienţă, componenta 5 – Valul renovării, reforma 1. Realizarea unui cadru normativ simplificat şi actualizat care să sprijine implementarea investiţiilor în tranziţia către clădiri verzi şi reziliente – jalonul 91.2, aprobat în şedinţa Guvernului din data de 16 septembrie 2022.

Se stabilesc noi criterii de selecţie a obiectivelor/proiectelor de investiţii pentru care va fi obligatorie aplicarea metodologiei BIM la nivel naţional, în proiectele de lucrări publice.

,