Condiţiile procesului de fuziune, divizare sau transfer de afaceri de către organizatorii de jocuri de noroc!


Condiţiile procesului de fuziune, divizare sau transfer de afaceri de către organizatorii de jocuri de noroc la distanţă au fost aprobate de Ordinul nr. 181/2023.

Societăţile înregistrate într-un stat membru al Uniunii Europene sau în state semnatare ale Acordului privind Spaţiul Economic European sau în Confederaţia Elveţiană, care desfăşoară activităţi de jocuri de noroc în temeiul licenţei de organizare şi al autorizaţiei de exploatare a activităţii, emise de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (O.N.J.N.), notifică O.N.J.N. cu privire la intenţia de a fuziona, de a se diviza sau de a executa transferul de afaceri şi solicită O.N.J.N. aprobarea de principiu a transferului licenţei de organizare şi al autorizaţiei de exploatare a activităţii către o societate română existentă sau nou – constituită.

Solicitările privind intenţia de fuziune, divizare sau transfer al afacerii vor fi analizate de către specialiştii din cadrul Direcţiei generale de autorizare jocuri de noroc, în termen de 5 zile lucrătoare de la primirea acestora, care va transmite Comitetului de supraveghere al O.N.J.N. note de prezentare care vor conţine propuneri de aprobare în principiu sau de respingere a fuziunii, divizării sau executării transferului de afacere.

Transferul licenţei prin procedura de fuziune, divizare sau transfer al afacerii va putea fi finalizat numai în cazul aprobării în principiu de către Comitetul de supraveghere al O.N.J.N.