În subordinea instituţiilor de învăţământ superior de stat se pot înfiinţa spitale clinice


OUG nr. 88/2023 prevede modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu impact în domeniul sănătăţii.

Se prevede că în subordinea instituţiilor de învăţământ superior de stat acreditate care au în structură facultăţi de medicină sau stomatologie se pot înfiinţa spitale clinice publice care asigură asistenţă medicală şi desfăşoară activitate de învăţământ medical, cercetare ştiinţifică medicală şi de educaţie medicală continuă (EMC).

Deţinătorii autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor care nu sunt înregistraţi ca plătitori ai contribuţiei trimestriale, au obligaţia să depună la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate datele de identificare ale persoanelor obligate la plata contribuţiei trimestriale, precum şi lista medicamentelor pentru care se datorează contribuţia, în baza metodologiei şi a formatului stabilit prin ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.