Modificări ale Regulamentului Consiliului Superior al Magistraturii!


Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Superior al Magistraturii a fost modificat de Hotărârea nr. 147/2023.

Ca noutate se prevede că pe durata procedurii disciplinare, soluţionarea cererii de acordare a pensiei de serviciu se suspendă până la soluţionarea definitivă a acţiunii disciplinare.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii informează Casa Naţională de Pensii Publice cu privire la apariţia uneia dintre situaţiile prevăzute de prezentul articol care are ca efect suspendarea sau reluarea procedurii de soluţionare a cererii de acordare a pensiei de serviciu.

Inspecţia Judiciară informează, de îndată, Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la începerea cercetării disciplinare prealabile sau, după caz, respingerea în mod definitiv a sesizării referitoare la cercetarea disciplinară a unui judecător. În cazul în care s-a exercitat acţiunea disciplinară, informarea privind soluţionarea în mod definitiv a acţiunii disciplinare se realizează de Biroul grefa secţiilor.

Informarea cuprinde elementele necesare pentru suspendarea sau, după caz, reluarea procedurii de soluţionare a cererii de acordare a pensiei de serviciu de către casele teritoriale de pensii, inclusiv datele de identificare a persoanei, temeiul de drept al măsurii, precum şi data de la care se aplică.