Schemă de ajutor privind sprijinirea modernizării reţelei inteligente de termoficare


Ordinul nr. 1137/2023 prevede aprobarea Schemei de ajutor de stat privind sprijinirea modernizării/reabilitării reţelei inteligente de termoficare din Fondul pentru modernizare.

Sprijinul financiar în cadrul prezentei scheme este acordat pentru investiţii în modernizarea/reabilitarea şi dezvoltarea reţelei inteligente de termoficare.

Sprijinul financiar este destinat atingerii obiectivelor asumate de România în cadrul “Programului – cheie 5: Cogenerare de înaltă eficienţă şi modernizarea reţelelor de termoficare – Sprijin pentru modernizarea şi realizarea de centrale în cogenerare de înaltă eficienţă şi pentru modernizarea reţelelor de termoficare”.

Schema se adresează unităţilor administrativ – teritoriale şi operatorilor de transport şi distribuţie a energiei termice definiţi conform legislaţiei naţionale în vigoare, care propun investiţii în distribuţia energiei termice de la nivelul sistemelor centralizate de termoficare, în vederea creşterii confortului termic al consumatorilor, simultan cu scăderea costurilor aferente producerii şi consumului de energie şi luând în considerare evoluţiile în domeniul eficienţei energetice la nivelul centrelor urbane.