Schemă de ajutor de minimis privind susţinerea operatorilor din turism


Ordinul nr. 509/2023 prevede modificarea şi completarea Schemei de ajutor de minimis privind susţinerea operatorilor din turism pentru dezvoltarea activităţii de incoming.

Înscrierea în Program, crearea profilului, userului, parolei şi completarea electronică a documentelor se vor face prin intermediul unei aplicaţii informatice sau prin accesarea linkului https://turism.gov.ro/web/formular-inscriere.

Aplicanţii au obligaţia de a urmări permanent contul creat la înscriere în aplicaţia informatică, adresa de e-mail folosită la înscriere, precum şi informaţiile referitoare la măsura de sprijin postate pe site-ul ministerului pe toată perioada de implementare (înscriere, verificare, clarificări, depunere documente decont, încărcare documente cheltuieli, efectuare plăţi, monitorizare, raportare).

În cazul admiterii solicitării aferente dosarului de decont, se va emite decizia privind acceptarea la decontare, care se transmite automat de către aplicaţie în contul aplicantului sau prin e-mail. Aplicanţii au obligaţia de a urmări permanent contul din aplicaţie, adresa de e-mail folosită la înscriere şi informaţiile referitoare la schemă postate pe site-ul ministerului pentru a se asigura de respectarea termenelor procedurale.