Comisia salută finalizarea pachetului legislativ esențial „Pregătiți pentru 55”!


Comisia salută adoptarea a celor doi piloni finali ai pachetului său legislativ „Pregătiți pentru 55” pentru îndeplinirea obiectivelor climatice ale UE pentru 2030.

Înainte de Conferința ONU privind schimbările climatice (COP28), de o importanță esențială, și de alegerile europene de anul viitor, acest pachet legislativ finalizat în prezent arată că Europa își îndeplinește promisiunile făcute cetățenilor și partenerilor internaționali de a fi deschizătoare de drumuri în ceea ce privește acțiunile climatice și de a modela tranziția verde în beneficiul cetățenilor și al industriilor.

Se preconizează că pachetul legislativ final va reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră din UE cu 57 % până în 2030. Deși acest pachet legislativ reprezintă o parte centrală a Pactului verde european, lucrările continuă cu privire la alte dosare și propuneri legislative în curs și la punerea în aplicare a legislației în statele membre.

Directiva privind impozitarea energiei, parte integrantă a pachetului legislativ „Pregătiți pentru 55”, nu a fost încă finalizată, iar Comisia îndeamnă statele membre să încheie negocierile cât mai curând posibil.