Se constituie Comandamentul energetic de iarnă


Hotărârea nr. 877/2023 prevede aprobarea măsurilor privind nivelul de siguranţă şi securitate în funcţionare a Sistemului electroenergetic naţional, precum şi a măsurilor în legătură cu realizarea stocurilor de siguranţă ale acestui sistem în ceea ce priveşte combustibilii şi volumul de apă din lacurile de acumulare pentru perioada 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.

Unul dintre obiectivele Comandamentului energetic de iarnă este identificarea situaţiilor de disfuncţionalitate ce pot apărea în sectorul de energie şi în cel de gaze naturale în perioada 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024 şi stabilirea măsurilor operative, altele decât cele administrative, privind nivelul de siguranţă şi securitate în funcţionarea Sistemului electroenergetic naţional şi a Sistemului naţional de transport al gazelor naturale, precum şi a măsurilor operative privind stocurile de combustibil.

Instituţiile şi autorităţile statului competente în domeniul energiei, precum şi operatorii economici desemnează în cadrul Comandamentului energetic de iarnă un număr de maximum 2 reprezentanţi fiecare.