Organizarea Comisiei Naţionale pentru Finanţarea Învăţământului Superior


Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comisiei Naţionale pentru Finanţarea Învăţământului Superior, CNFIS, a fost aprobat de Ordinul nr. 6270/2023.

CNFIS propune Ministerului Educaţiei alocarea, pe bază de contract, conform metodologiilor aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, după caz, a sumelor pentru finanţarea de bază, finanţarea suplimentară, alocarea pe bază competiţională a fondurilor pentru dezvoltare instituţională, alocarea fondurilor pentru granturi doctorale, fondurilor pentru situaţii speciale, fondurilor pentru incluziune, burse şi protecţia socială a studenţilor, subvenţiilor pentru transportul local în comun al studenţilor, finanţarea obiectivelor şi a altor cheltuieli de natura investiţiilor şi finanţarea complementară.

CNFIS asigură verificarea încrucişată de către instituţiile de învăţământ superior a datelor raportate de instituţiile de învăţământ superior pentru indicatorii de calitate.

CNFIS publică anual datele statistice pe baza cărora s-a alocat finanţarea suplimentară pentru toate instituţiile de învăţământ superior, precum şi valorile statistice medii şi mediane pentru toţi indicatorii de calitate, inclusiv pe ramuri de ştiinţă şi grade didactice.