Modificări ale Normelor de aplicare a programelor guvernamentale de creditare “StudentInvest” şi “FamilyStart”


Normele de aplicare a programelor guvernamentale de creditare “StudentInvest” şi “FamilyStart” au fost modificate și completate de Ordinul nr. 2533/2023.

Valoarea maximă a creditului este de 75.000 lei în cazul programului «StudentInvest» şi de 150.000 lei în cazul programului «FamilyStart».

Pe parcursul derulării programului, creditul poate fi acordat o singură dată unui beneficiar eligibil. Persoanele solicitante nu pot deţine calitatea de beneficiari în cadrul ambelor programe.

Creditul acordat în cadrul programului/programelor nu poate fi utilizat pentru refinanţarea altor credite în derulare ale beneficiarului şi nu poate fi refinanţat în cadrul programului/programelor. Prin excepţie de la această prevedere, în cadrul programului «FamilyStart», creditele care sunt acordate pentru acoperirea cheltuielilor cu achiziţia/construcţia unei locuinţe pot fi utilizate şi pentru rambursarea anticipată parţială sau integrală a unui credit ipotecar contractat anterior, inclusiv prin programe guvernamentale.