Autoritatea pentru Digitalizarea României este asistată de Comitetul Tehnico – Economic


În scopul elaborării şi monitorizării implementării politicii Guvernului în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, precum şi al corelării acesteia cu politicile europene, Autoritatea pentru Digitalizarea României este asistată de Comitetul Tehnico – Economic pentru Societatea Informaţională, organism interinstituţional, fără personalitate juridică, aflat în subordinea Autorităţii pentru Digitalizarea României.

Hotărârea nr. 824/2023 prevede modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 941/2013 privind organizarea şi funcţionarea Comitetului Tehnico – Economic pentru Societatea Informaţională.

Comitetul Tehnico – Economic are următoarea componenţă: preşedinte – preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României; un membru cu statut permanent, cu funcţie de demnitate publică sau înalt funcţionar public și un membru cu statut permanent, funcţionar public cu funcţie de conducere din cadrul structurii de specialitate din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, minister cu rol de coordonator naţional al Planului naţional de redresare şi rezilienţă.

Comitetul Tehnico – Economic se întruneşte săptămânal sau ori de câte ori este necesar, la convocarea preşedintelui sau a persoanei desemnate să îl înlocuiască.