Procedura de control al activităţii desfăşurate de aparatul propriu al Ministerului Finanțelor


Ordinul nr. 2507/2023 prevede aprobarea Procedurii de control al activităţii desfăşurate de aparatul propriu şi de entităţile aflate în subordinea, sub autoritatea şi în administrarea Ministerului Finanţelor.

Procedura reglementează modul de organizare, desfăşurare, finalizare, valorificare a acţiunilor de control şi de monitorizare a măsurilor dispuse prin actele de control, funcţiile, tipurile şi metodele de control, precum şi responsabilităţile/ obligaţiile entităţilor şi personalului implicat.

Corpul de control se subordonează ministrului finanţelor şi are competenţă materială şi teritorială generală, în vederea exercitării acţiunilor de control la structurile din aparatul propriu şi entităţile aflate în subordinea/sub autoritatea/în administrarea Ministerului Finanţelor, în conformitate cu legislaţia în vigoare, cu regulamentul de organizare şi funcţionare şi cu prezenta procedură.

Planul anual de control se întocmeşte de către conducerea Corpului de control în luna decembrie a anului premergător anului pentru care se efectuează programarea acţiunilor de control, fiind aprobat de către ministrul finanţelor. Planul de control va fi actualizat ori de câte ori este necesar, fiind aprobat de către ministrul finanţelor.