Organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal pentru anul şcolar 2024 – 2025


Ordinul nr. 6154/2023 prevede organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal pentru anul şcolar 2024 – 2025.

Admiterea absolvenţilor clasei a VIII – a în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2024 – 2025 se desfăşoară în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2011 – 2012.

Candidaţii care, pe parcursul învăţământului gimnazial, promovează examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine pot solicita recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute la aceste examene cu proba de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă pentru admiterea în clasele a IX – a cu predare a unei limbi moderne în regim bilingv.

Elevii care au obţinut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa naţională a olimpiadelor şcolare organizate şi finanţate de Ministerul Educaţiei sau au obţinut premiile I, II sau III la competiţii internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei pot fi înscrişi în clasa a IX – a, în anul şcolar 2024 – 2025, peste numărul maxim de elevi în formaţiunile/clasele de elevi.