Modificări ale Normelor metodologice privind Programul de susţinere a crescătorilor de suine


Programul de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie a fost modificat de Ordinul nr. 353/2023.

În cazul în care, în perioada cuprinsă între data semnării contractului şi data recepţiei de închidere a Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie, beneficiarul solicită modificări tehnice sau de amplasament faţă de soluţiile prezentate în studiul de fezabilitate elaborat în vederea aprobării cererii de finanţare, modificări care nu afectează funcţionalitatea investiţiei şi criteriile de eligibilitate pentru care proiectul a fost contractat, acesta depune la DAJ o notificare prealabilă prin care prezintă necesitatea acestei schimbări şi descrierea soluţiei tehnice nou – adoptate, însoţită de noul deviz estimativ al proiectului care cuprinde şi modificările menţionate anterior, cu condiţia încadrării în valoarea totală a sprijinului aprobat prin contractul de finanţare.

DAJ are la dispoziţie un termen de maximum 10 zile lucrătoare pentru a analiza şi a emite un aviz prealabil cu privire la aprobarea/respingerea solicitării.

În situaţia în care modificările propuse determină modificarea/înlocuirea documentelor prezentate în etapele anterioare semnării contractului, acestea se transmit către DAJ în vederea obţinerii avizului final de aprobare/respingere, care se emite în maximum 5 zile lucrătoare de la transmiterea acestora.