Ajutor de stat pentru activităţi de cercetare – dezvoltare şi inovare


Ordinul nr. 3284/2023 prevede aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru activităţi de cercetare – dezvoltare şi inovare finanţate prin prioritatea 1. “Susţinerea şi promovarea unui sistem de CDI atractiv şi competitiv în RO” a Programului Creştere inteligentă digitalizare şi instrumente financiare.

Prin prezenta schemă se oferă sprijin pentru atingerea următoarelor obiective: obiectivul principal: cercetare şi dezvoltare; obiectivele secundare: inovare; dezvoltare regională şi crearea de locuri de muncă.

Ajutorul de stat se acordă prin decontarea cheltuielilor eligibile conform contractului de finanţare, fără a depăşi intensitatea ajutorului de stat aplicabilă. Cererea de rambursare a cheltuielilor eligibile va fi însoţită de documente justificative clare şi detaliate. Totalul cheltuielilor eligibile decontate nu poate depăşi suma prevăzută în contractul de finanţare.

Participarea beneficiarilor la proiecte se face individual sau în parteneriat, iar în cazul în care proiectele se depun şi se implementează în parteneriat, contractul de finanţare se va încheia cu liderul de parteneriat, având la bază un acord de parteneriat asumat de către toţi partenerii din proiect, parte integrantă din contractul de finanţare.

,