Procedura de evaluare a transportatorilor maritimi şi a navelor de transport animale vii


Ordinul nr. 100/2023 aduce modificări Procedurii de evaluare a transportatorilor maritimi şi a navelor de transport animale vii în vederea autorizării sau operării de pe teritoriul României şi pentru modificarea unor acte normative.

În vederea autorizării navelor de transport animale vii, se efectuează o inspecţie de către o echipă de inspectori, alcătuită din cel puţin un medic veterinar oficial din cadrul direcţiei sanitar – veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, un reprezentant al Autorităţii Navale Române, precum şi un expert maritim autorizat.

Înainte de operarea pe teritoriul României a navelor de transport animale vii autorizate de autoritatea competentă a României sau a altui stat membru al Uniunii Europene, acestea sunt supuse unei inspecţii efectuate de către o echipă de inspectori, alcătuită din cel puţin un medic veterinar oficial din cadrul direcţiilor sanitar – veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv din punctele de ieşire şi un expert maritim autorizat.