O echipă de experți a Comisiei Europene vizitează România pentru a discuta modalitățile de sporire a capacității coridorului Dunării


Comisia Europeană a instituit o platformă comună de coordonare privind exporturile din Ucraina, pentru a colabora îndeaproape cu țări printre care România, Moldova și Ucraina în vederea îmbunătățirii tranzitului și a fluxului de mărfuri dinspre și înspre Ucraina de-a lungul culoarelor de solidaritate.

Platforma funcționează bine în ceea ce privește soluțiile practice de eliminare a blocajelor și de accelerare a traficului pentru a permite Ucrainei să exporte cereale prin UE ca alternativă la porturile de la Marea Neagră, după ce Rusia a părăsit Inițiativa privind exportul de cereale prin Marea Neagră și amenință transporturile de pe Marea Neagră.

Programul include vizite la instalațiile portuare și reuniuni cu părțile interesate relevante, printre care autorități, operatori, transportatori și comercianți.

Discuțiile se vor axa, printre altele, pe mijloacele de soluționare a blocajelor, de sporire a capacității de manipulare, de îmbunătățire a tranzitului și de simplificare a procedurilor și a controalelor.