Înregistrarea entităţiilor raportoare în evidenţele Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor


A fost aprobat un nou Regulament privind înregistrarea entităţii raportoare în evidenţele Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Regulamentul stabileşte modul de înregistrare a entităţilor raportoare în evidenţele Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, ONPCSB, prin aplicarea procedurii de creare a unui cont de raportor necesar transmiterii rapoartelor prevăzute la art. 6 şi 7 din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului în cadrul portalului de raportare ONPCSB.

Printre entităţile raportoare se numără: instituţiile de credit persoane juridice române şi sucursalele instituţiilor de credit persoane juridice străine, furnizorii de servicii de jocuri de noroc, administratorii de fonduri de pensii facultative şi/sau ocupaţionale, în nume propriu şi pentru fondurile de pensii facultative şi/sau fondurile de pensii ocupaţionale pe care le administrează, cu excepţia caselor de pensii ocupaţionale profesionale.