Regulament privind organizarea concursului de ocupare a posturilor vacante din cadrul ONRC


A fost aprobat Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului/examenului de ocupare a posturilor vacante sau temporar vacante de execuţie şi de conducere (director direcţie, şef serviciu, şef birou) din cadrul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului şi al oficiilor registrului comerţului de pe lângă tribunale.

Potrivit Ordinului nr. 1429/2023, ocuparea unui post vacant sau temporar vacant corespunzător unei funcţii contractuale se face prin concurs sau examen la care poate participa orice persoană care îndeplineşte condiţiile generale şi condiţiile specifice stabilite prin fişa postului pentru ocuparea respectivei funcţii contractuale.

Examinarea candidaţilor se face, în funcţie de specificul posturilor vacante, prin:
a) susţinerea unei probe scrise de verificare a cunoştinţelor teoretice, în format grilă şi/sau sinteză;
b) susţinerea unei probe scrise de verificare a cunoştinţelor teoretice, în format grilă şi/sau sinteză, precum şi a unei probe practice, pentru posturile de specialitate informatică;
c) susţinerea unei probe practice, pentru funcţiile care presupun desfăşurarea unei activităţi de secretariat, administrative, de gospodărire, de întreţinere – reparaţii şi de deservire.