Normativ privind calitatea construcțiilor!


A fost aprobat normativul care stabileşte condiţiile tehnice pe care trebuie să le îndeplinească straturile bituminoase foarte subţiri turnate la rece în etapele de elaborare a reţetei (dozajelor), controlul calităţii materialelor componente, preparare şi punere în operă, precum şi controlul calităţii straturilor rutiere executate şi recepţia lucrărilor.

Ordinul nr. 1468/2023 prevede că normativul se adresează tuturor factorilor implicaţi în procesul investiţional, aşa cum sunt definiţi în Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii: fabricanţi/producători de materiale pentru construcţii, proiectanţi, executanţi de lucrări, specialişti cu activitate în domeniul construcţiilor atestaţi/ autorizaţi în condiţiile legii, investitori, proprietari, administratori, laboratoare de încercări în construcţii autorizate de Inspectoratul de Stat în Construcţii, precum şi organisme de verificare/control etc.

Straturile bituminoase foarte subţiri turnate la rece se pot aplica şi altor îmbrăcăminţi supuse traficului rutier şi pietonal (parcări, trotuare, piste de biciclişti etc.). Prevederile normativului nu se referă la lucrări executate pe suprafeţe mai mici de 500 m2 şi nici la lucrări care nu sunt continue (de exemplu: reparaţii minore).