Se dorește prelungirea proiectului privind reabilitarea monumentelor istorice din România


Hotărârea nr. 710/2023 prevede aprobarea amendamentului convenit între Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, prin schimbul de scrisori semnate la Bucureşti la 3 mai 2023 şi la Paris la 27 iunie 2023, la Acordul – cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, destinat finanţării proiectului privind reabilitarea monumentelor istorice din România, semnat la Bucureşti la 12 decembrie 2006 şi la Paris la 18 decembrie 2006.

Luând în considerare problemele tehnice neaşteptate cu care s-a confruntat Ministerul Culturii pe parcursul procesului de achiziţii, precum şi al implementării contractelor respective, lucrările de execuţie pentru cele trei obiective durează mai mult decât se aştepta iniţial.

Prin urmare, pentru a face faţă provocărilor de implementare şi pentru a asigura finalizarea corespunzătoare a obiectivelor rămase, la cererea Ministerului Culturii, se dorește extinderea graficului lucrărilor de la 30 iunie 2023 până la 30 iunie 2025.