Au fost aprobate modelele unor formulare emise şi utilizate în domeniul colectării creanţei bugetare


Ordinul nr. 142/2023 prevede aprobarea modelelor unor formulare emise şi utilizate în domeniul colectării creanţei bugetare reprezentând contribuţia anuală reglementată la art. 10 alin. (4) – (61) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, precum şi a caracteristicilor de tipărire, modul de difuzare, utilizare şi păstrare a acestor formulare.

Se aprobă modelele următoarelor formulare: înştiinţare de plată creanţă bugetară, notificare – titlu executoriu, somaţie, decizie referitoare la obligaţiile bugetare accesorii reprezentând dobânzi şi penalităţi de întârziere.

Actele administrative fiscale şi procedurale prevăzute mai sus se emit pe suport hârtie, de către Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc prin personalul de specialitate, şi se editează cu ajutorul tehnicii de calcul.

Acestea se întocmesc în două exemplare, un exemplar se comunică organizatorului de jocuri de noroc licenţiat şi un exemplar se înregistrează în evidenţele financiar – contabile de către structurile de specialitate din cadrul Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc şi se arhivează, în condiţiile legii.