Norme metodologice privind constituirea şi utilizarea Fondului de ameliorare a fondului funciar cu destinaţie silvică


Normele metodologice privind constituirea şi utilizarea Fondului de ameliorare a fondului funciar cu destinaţie silvică au fost modificate de Ordinul nr. 1951/2023.

În utilizarea Fondului de ameliorare a fondului funciar cu destinaţie silvică, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor îndeplineşte atribuţiile şi răspunderile ordonatorilor principali de credite bugetare, stabilite prin Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, iar Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva şi Gărzile forestiere din subordinea Gărzii Forestiere Naţionale au calitatea de autoritate contractantă.

Se prevede că lista obiectivelor de investiţii se elaborează pe baza propunerilor înaintate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva – pentru obiectivele care se execută pe terenurile forestiere proprietate publică a statului pe care aceasta le are în administrare, respectiv de Garda Forestieră Naţională din subordinea autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură – pentru celelalte categorii de terenuri.