Lista actelor normative adoptate de Guvern în ședința de ieri!


Guvernul a publicat lista actelor normative adoptate în ședința de ieri:

I.    PROIECTE ÎN ANALIZĂ
1.    PROIECT DE ORDONANȚĂ pentru stabilirea unor măsuri bugetare privind utilizarea contribuției de solidaritate instituită prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 186/2022 privind unele măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2022/1854 al Consiliului din 6 octombrie 2022 privind o intervenție de urgenţă pentru abordarea problemei prețurilor ridicate la energie (PRIMĂ LECTURA)

2.    PROIECT DE ORDONANȚĂ pentru stabilirea unor măsuri necesare optimizării procesului de implementare a proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile (PRIMĂ LECTURA)

3.    PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN privind modalitatea de implementare a unor măsuri cuprinse în Planul național de prevenire și combatere a cancerului din Romania aprobat prin Legea nr. 293/2022 pentru prevenirea și combaterea cancerului

II.    PROIECTE DE LEGI
1.    PROIECT DE LEGE pentru aprobarea Contractului de finanţare – Autostrada A7 România – Cofinanţare aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă – dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 12 iunie 2023 şi la Luxemburg la 14 iunie 2023
Executivul a aprobat proiectul de Lege care vizează aprobarea Contractului de finanțare – Autostrada A7 dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 600 milioane de euro. Implementarea sa va fi asigurată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin CNAIR.

III.    ORDONANȚE
1.    ORDONANȚĂ privind completarea Legii nr. 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural național mobil
Actul normativ asigură cadrul legal care să permită organizarea de expoziții în străinătate sau realizarea de proiecte culturale internaționale de către instituțiile muzeale aflate în subordinea Ministerului Culturii. În cazul în care la realizarea unor expoziții sunt implicate mai multe autorități și instituții publice, stabilirea măsurilor organizatorice vor fi aprobate prin hotărâre a Guvernului.

IV.    HOTĂRÂRI DE GUVERN
1.    HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru modificarea anexelor 1-6 la Hotărârea Guvernului nr. 367/2023 privind aprobarea Nomenclatorului domeniilor şi al specializărilor/ programelor de studii universitare şi a structurii instituțiilor de învățământ superior pentru anul universitar 2023 – 2024.