Un proiect prevede completarea Legii privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil


Ministerul Culturii publică în dezbatere publică proiectul de Ordonanţă privind completarea Legii nr. 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil.

Prezentul proiect de ordonanţă vizează completarea Legii nr. 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil, în vederea creării cadrului legal primar care să permită organizarea de expoziţii în străinătate sau realizarea de proiecte culturale internaţionale de către instituţiile muzeale aflate în subordinea Ministerului Culturii.

În acest context, în situația în care la realizarea unor expoziții internaționale sunt implicate mai multe autorități și instituții publice se propune ca stabilirea măsurilor organizatorice să se aprobe prin hotărâre a Guvernului, având în vedere amploarea demersurilor şi multitudinea instituţiilor implicate astfel încât, aspectele practice ale acestor colaborări să se poată derula în cele mai bune condiţii.      

În acest sens, proiectul de ordonanță propune introducerea unui nou articol, după art. 34 în cadrul capitolului referitor la circulația bunurilor culturale mobile