Perioada de depunere a proiectelor culturale în cadrul sesiunii de finanţare nerambursabilă a Programului ACCES 2023, prelungită!


Ministerul Culturii anunţă prelungirea perioadei de depunere a proiectelor culturale în cadrul sesiunii de finanţare nerambursabilă a Programului ACCES 2023.

Ministerul Culturii lansează sesiunea anuală de finanțare prin Programul ACCES, dedicată și anul acesta operatorilor culturali din zona independentă. Având în vedere situația dificilă din industria cărții, precum și apelul Pactul pentru lectură, lansat de Asociația Editorilor din România, domeniul pentru care se pot transmite oferte culturale din acest an este cultura scrisă. Recomandăm aplicanților inițierea unor proiecte care să aibă ca bază de plecare lecturile publice, astfel încât beneficiarii acestora să fie atât scriitorii, cât și cititorii.

Suma alocată pentru finanţarea sesiunii de selecţie în cadrul Programului ACCES 2023 este de 500.000 lei. Suma maximă care poate fi solicitată pentru un proiect/ o acțiune culturală este de 50.000 lei.