,,Pe stradă nu e acasă,,. Proiect comun al Agenției Nationale Împotriva Traficului de Persoane


,,Pe stradă nu e acasă,, reprezintă un proiect comun al Agenției Nationale Împotriva Traficului de Persoane al Administrației Spitalelor si Serviciilor Medicale București, Poliției Capitalei și Direcțiilor Generale de Asistenta a Copilului din București.

Intenția de a pleca de acasă poate fi specifică unui copil nesigur, unui copil instabil, unui copil vulnerabil, oricând pe punctul de a-și duce planul la bun sfârșit și expunându-se astfel la exploatare sexuală, trafic de persoane, consum de droguri, comitere de infracțiuni, diverse tipuri de agresiuni.

Indiferent de motivele pentru care un copil, care se simte singur și neînțeles, ajunge la un astfel de plan, noi îi transmitem în acest proiect despre cât este de important să ceară ajutorul înainte de a lua o decizie de acest gen.

În cadrul acestor activități care sunt împărțite în două module, de câte 5 săptămâni fiecare, specialiștii vor aborda, într-o manieră interactivă, adaptată profilului grupului țintă, aspecte referitoare la prevenirea traficului de persoane, educația emoțională, managementul furiei și conflictelor interpersonale și al agresivitatii, bullying și stigmatizare.