Regim – pilot pentru infrastructurile pieţei bazate pe tehnologia registrelor distribuite


Regulamentul nr. 10/2023 prevede stabilirea pragurilor în aplicarea art. 3 din Regulamentul (UE) nr. 858/2022 al Parlamentului European şi al Consiliului din 30 mai 2022 privind un regim – pilot pentru infrastructurile pieţei bazate pe tehnologia registrelor distribuite, precum şi de modificare a Regulamentelor (UE) nr. 600/2014 şi (UE) nr. 909/2014 şi a Directivei 2014/65/UE, precum şi privind aplicarea Ghidului ESMA privind formularele, formatele şi modelele standard pentru solicitarea aprobării de gestionare a unei infrastructuri a pieţei bazate pe DLT.

Valoarea agregată de piaţă a tuturor instrumentelor financiare bazate pe DLT care sunt admise la tranzacţionare în cadrul unei infrastructuri a pieţei bazate pe DLT sau care sunt înregistrate într-o infrastructură a pieţei bazată pe DLT nu poate să depăşească 500 milioane de euro în momentul admiterii la tranzacţionare a unui nou instrument financiar bazat pe DLT.

Autorităţile competente cărora li se aplică prezentul ghid trebuie să se conformeze prin includerea acestuia în cadrele lor naţionale juridice şi/sau de supraveghere, după caz, inclusiv în cazul în care există ghiduri specifice care vizează în principal participanţii la pieţele financiare. În acest caz, autorităţile competente trebuie să asigure, prin activităţile lor de supraveghere, respectarea ghidului de către participanţii la pieţele financiare.

,