Au fost înființate comisii de specialitate ale Ministerului Sănătăţii!


Ordinul nr. 2396/2023 prevede înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătăţii.

Se înfiinţează şi funcţionează ca organisme consultative ale Ministerului Sănătăţii: comisii de specialitate cu corespondent în nomenclatorul de specialităţi medicale; subcomisii; grupuri tehnice de lucru multidisciplinare.

Membrii comisiilor de specialitate pot fi specialişti în domeniul medical respectiv, având activitate profesională, de cercetare medicală, didactică sau academică recunoscută în sistemul de sănătate.

În cadrul unei comisii de specialitate nu pot fi numiţi decât specialişti din domeniul medical cu corespondent în nomenclatorul de specialităţi medicale, medico – dentare şi farmaceutice.

Membrii comisiilor de specialitate sunt numiţi din dispoziţia ministrului sănătăţii, în urma propunerilor preşedinţilor comisiilor de specialitate sau în urma unui proces de consultare a Ministerului Sănătăţii cu universităţi de profil, societăţi profesionale şi Colegiul Medicilor din România.

Membrii comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătăţii se supun regimului conflictelor de interese şi incompatibilităţilor prevăzute de lege.