Regulament privind concediile personalului de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor din Ministerul Justiţiei


Ordinul nr. 1174/2023 prevede aprobarea Regulamentului privind concediile personalului de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor din Ministerul Justiţiei.

Personalul de specialitate juridică are dreptul la un concediu de odihnă anual, plătit, de 35 de zile lucrătoare. Acest drept nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renunţări sau limitări.

Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an calendaristic iar conducerile compartimentelor din Ministerul Justiţiei au obligaţia să asigure efectuarea concediului de odihnă de către personalul de specialitate juridică în cursul anului calendaristic în care s-a născut acest drept.

Programarea concediilor de odihnă se face la sfârşitul anului, pentru anul următor, de către conducerile compartimentelor din Ministerul Justiţiei, cu consultarea personalului de specialitate juridică şi avându-se în vedere asigurarea funcţionării în bune condiţii a compartimentelor instituţiei.

Pentru perioada concediului de odihnă, personalul de specialitate juridică beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât valoarea totală a drepturilor salariale cuvenite pentru perioada respectivă.