Procedura de înscriere în Registrul furnizorilor de servicii psihologice


Hotărârea nr. 22/2023 prevede modificarea Procedurii de înscriere în Registrul furnizorilor de servicii psihologice privind desfăşurarea activităţii profesionale de intervenţie psihologică pentru persoanele diagnosticate cu tulburări din spectrul autist, aprobată prin Hotărârea Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România nr. 61/2021.

În ceea ce privește completarea documentului «Declaraţie pe propria răspundere pentru înscrierea în Registrul furnizorilor de servicii psihologice privind desfăşurarea activităţii profesionale de intervenţie psihologică pentru persoanele diagnosticate cu tulburări din spectrul autist» dacă activitatea este desfăşurată în forma de exercitare a profesiei de psiholog, respectiv în cabinet individual de psihologie, societate civilă profesională de psihologie sau în cabinete asociate, în calitate de psiholog titular, declaraţia trebuie parafată cu parafa psihologului cu drept de liberă practică, ştampilată cu ştampila formei de exercitare şi semnată.

Iar dacă activitatea este exercitată în cadrul unei structuri de psihologie, în calitate de psiholog angajat, declaraţia trebuie parafată cu parafa psihologului angajat, ştampilată cu ştampila entităţii în cadrul căreia funcţionează structura de psihologie şi semnată atât de către conducătorul sau reprezentantul legal al entităţii în cadrul căreia funcţionează structura de psihologie, cât şi de către psihologul angajat.