A fost aprobat Programul guvernamental de creditare «FamilyStart»


Legea nr. 224/2023 prevede aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 95/2022 privind aprobarea programelor guvernamentale de creditare “Studentlnvest” şi “FamilyStart”, precum şi pentru modificarea art. 128 alin. (1) din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

Se aprobă Programul guvernamental de creditare «FamilyStart», finanţat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, având ca obiect facilitarea accesului la finanţare pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 ani împliniţi şi 45 de ani neîmpliniţi, care îşi întemeiază o familie şi/sau persoanele care formează împreună o familie, dintre care cel puţin unul dintre beneficiari se încadrează în criteriul de vârstă, şi care au venitul net lunar pe membru de familie de până la 6.000 de lei, respectiv pentru familiile monoparentale care au venitul net lunar pe membru de familie de până la 7.500 de lei.

Destinaţia creditului este de a acoperi nevoile care ţin de locuire, sănătate, educaţie, cultură ale familiei, precum şi cheltuielile tinerilor privind obţinerea statutului de soţ şi soţie.