Un proiect de lege vizează aprobarea Contractului de finanţare – Autostrada A7


Ministerul Finanțelor a lansat în dezbatere publică Proiectul de Lege pentru aprobarea Contractului de finanţare – Autostrada A7 România-Cofinanțare aferentă Mecanismului de redresare și reziliență – dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 12 iunie 2023 şi la Luxemburg la 14 iunie 2023.

Proiectul va conduce la îndeplinirea principalelor obiective prevazute in cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR), Reforma R1 – Transport sustenabil, decarbonizare și siguranță rutieră / Investitia I3 – Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe rețeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului și siguranța rutieră.

Obiectivul general al PNRR îl constituie dezvoltarea României prin realizarea unor proiecte esențiale, care să sprijine reziliența, nivelul de pregătire pentru situații de criză, capacitatea de adaptare și potențialul de creștere, prin reforme majore și investiții cheie cu fonduri din Mecanismul de Redresare și Reziliență. Obiectivul specific al PNRR este și el corelat cu cel al mecanismului detaliat în Regulament, de a atrage fondurile puse la dispoziție de Uniunea Europeană prin NextGenerationEU în vederea
atingerii jaloanelor și a țintelor în materie de reforme și investiții.